teknik

Funki Utbildning

NoFall Funki utbildningen syftar till att skapa förutsättningar för alla att kunna starta verksamhet. Den är både teoretisk och praktisk. Kursmaterial ingår.
Planera för NoFall Funki utbildningen med en halvdag. Vi börjar dagen med två timmar teori i lektionssal.
Efter teorin blir det ombyte för praktiska övningar på is samt test av olika fallskydd. Kursen kan kombineras med utbildning i säkerhet och handhavande, som är obligatorisk för att använda NoFall-installationer i ishallarna.

Kursens innehåll:

Vi reder ut begreppen och öka kunskap och förståelse för målgruppen.
Tidigare erfarenheter – vad behövs?
Vad säger särskolans övergripande kursplan för Idrott och hälsa?
Hur man finansierar verksamheten är viktigt och vi delger lösningar och upplägg från olika kommuner och föreningar samt behandlar olika bidragsformer.

Vi reder ut begreppen kring ordet "funkis", som används som kortform för form- och arkitekturinriktningen funktionalism, har på senare tid även kommit att användas av den så kallade funkisrörelsen, som engagerar sig i frågor om funktionsvariationer.
Alla personer är unika och vi försöker öka förståelsen för olika diagnoser. Neuropsykiatriska funktionsvariationer innebär bland annat svårigheter med det sociala samspelet. Exempel är autism och adhd. Ibland används begreppet psykisk funktionsnedsättning. Fysiska funktionsvariationer kan till exempel innebära att man har svårt att använda, styra, balansera eller koordinera huvud, bål, armar och ben. Exempel är cerebral pares - CP, eller ryggmärgsbråck.