teknik

Funki Verksamhet

Träningsformen är rolig och stimulerande och är också bra för balansen och tränar stora muskelgrupper. När barnen åker i NoFall-systemet är armarnas rörelser helt fria och bålen måste jobba för att orka vara upprätt och i balans.

Vissa barn/vuxna har en tränare/ledsagare med sig på isen och tillsammans övar vi balans, motorik och grunderna i skridskoåkning under lekfulla former. Rörelseglädje är en viktig del i pedagogiken och gruppens ledare försöker använda sig av tecken och tal för att förtydliga kommunikationen. Efterfrågan är stor! Särskolor och företrädare för målgrupperna med funktionsvariationer jobbar aktivt för att få nära tillgång till NoFall.

Den som vill tävla kan anmäla sig till Special Olympics i Göteborg i juni 2016. NoFall finns på plats. Läs mer

NoFall Funki startade som försöksverksamet i Nacka kommun redan 2011.
Verksamheten i Nacka sådde ett frö till Allmänna Arvsfondens Projekt "Jämlik Ishall", som leds av Svenska Konståkningsförbundet och pågår 2016 ut.
Det projektet syftar till att integrera personer med funktionsvariation i konståkningen och ska bland annat bidra till en fortsatt utveckling av hjälpmedel i våra ishallar, men även skapa en ökad fokus på hur våra ishallar byggs. Redan idag finns det flera konståkningsföreningar som startat verksamhet för personer med funktionsvariationer och många fler har anmält intresse att vara delaktiga.
Verksamheten pågår runt om i Sverige.
Borås är ett exempel där SVT västnytt varit på besök.